Stipendije

Stipendije

Školarina * Stipendije Krediti sa grejs periodom (školarina od 21 KM mjesečno) * Beskamatni krediti

Visina školarine na svim fakultetima Slobomir P Univerziteta na prvoj godini studija prvog ciklusa u akademskoj 2013/14. godini iznosi 3.000 KM osim na Odsjeku za muziku gdje školarina iznosi 4.303 KM.  

U cijenu školarine su uključeni svi troškovi prijavljivanja ispita, kursevi i seminari koji se organizuju na Univerzitetu, korištenje internet kluba, univerzitetske biblioteke i ostali administrativni troškovi.

Skolarine i stipendije - Slobomir P UniverzitetStudenti prve godine imaju mogućnost plaćanja školarine u deset jednakih mjesečnih rata.

Slobomir P Univerzitet je institucija koja nastoji da svojim najboljim studentima izađe u susret i kada je u pitanju plaćanje školarine, pa je iz tog razloga osnovan i “Fond za talente i solidarnost” iz koga će ove  godine za stipendiranje najboljih srednjoškolaca i studenata biti izdvojeno 500.000 KM. Iz ovog Fonda će za učenike sa prosekom 5,00 ocjena iz srednje škole su obezbjeđene stipendije od 3.000 KM (besplatno školovanje).

Budući studenti mogu ostvariti i sledeće olakšice pri plaćanju školarine:
- mogućnost ostvarivanja prava na popust pri plaćanju školarine putem učešća na takmičenjima srednjoškolaca;
- plaćanje školarine po završetku studija: mogućnost kreditiranja studenata na sedam godina, sa grejs periodom od četiri godine.

Pored navedenih stipendija studenti Slobomir P Univerziteta imaju mogućnost da konkurišu za stipendije na opštinskom, gradskom, republičkom i državnom nivou, te da ravnopravno konkurišu i za brojne inostrane stipendije.

Podijeli:
facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail