Riječ dekana

Riječ dekana

Poštovani studenti,

želim da vas pozdravim i podržim u vašem izboru fakulteta na kome ćete studirati.

Uvažavajući značaj javnih prihoda za opstanak i stabilnost makroekonomije, za pokazatelje uspješnosti preduzeća, te za kvalitet života i zadovoljavanje opštedruštvenih potreba svakog pojedinca, osnivači Slobomir  P Univerziteta odlučili su 2004. godine da osnuju fakultet koji je po svom studijskom programu jedinstven u okruženju.

Naime, prolazeći kroz nastavni proces na Poreskoj akademiji, sticaćete znanja iz oblasti javnih i poslovnih finansija, makroekonomije, te određenih područja pravnih nauka, prije svega poslovnog, finansijskog i ustavnog prava.  Znajući da je znanje ključ kojim možete otvoriti bilo koja vrata, a da su vaše generacije nosioci progresa u vijeku koga karakteriše globalizovano privredno i društveno okruženje, naš nastavni plan,  pored stručnih oblasti, omogućava četvorogodišnje učenje engleskog jezika i sticanje informatičkih znanja.  Sve navedeno je u skladu sa našom misijom i vizijom koja podrazumijeva da nakon četiri godine učenja i druženja na Poreskoj akademiji, budete osposobljeni i  dovoljno jaki da pobijedite u izuzetno oštroj konkurenciji na tržištu rada.

Prethodnih deset godina smo,  učeći i usavršavajući  deset generacija mladih ljudi, i mi učili. Naše iskustvo i znanje, ali  i lepršavost i entuzijazam mladih ljudi-studenata, omogućili su  da na Poreskoj akademiji zažive  magistarske i master studije, te da budu odbranjene i dvije doktorske disertacije.  Deset godina iza nas su čvrst  temelj na kome ćemo zajedno graditi osnove vaših budućih, nadam se uspješnih, karijera.

Na kraju, želim i da se zahvalim našim diplomiranim studentima i poslediplomcima. Njihovo znanje i profesionalni uspjesi daju najjasniju sliku o nama.

Sa željom za uspješno studiranje na našem fakultetu, srdačno vas pozdravljam.

dekan Poreske akademije

Podijeli:
facebooktwittergoogle_pluslinkedinmail